Entrevista a Alfred Bosch, referent de la movilitat elèctrica a Catalunya

Versión en castellano

Gràcies a la inestimable col·laboració dels nostres usuaris/amics, aquesta setmana us podem oferir una altre interessant entrevista relacionada amb el mon de les 2 rodes. Aquest cop ens complau entrevistar a l’Alfred Bosch un usuari amb més de 10 anys d’experiència i un impulsor/referent en el sector de la mobilitat elèctrica i sostenible.

Gerent de la coneguda tenda E Cop de Gas a Sant Feliu de Guíxols (Girona), dedicada als vehicles sostenibles de dos rodes, i usuari actiu de molts models de motos elèctriques i bicis elèctriques, Alfred Bosch de segur us aportarà un punt de vista molt interessant i esperançador per el futur de la mobilitat elèctrica.

Captura de pantalla 2013-12-14 a las 13.08.14

Perfil:

Nom: Alfred Bosch Bravo
Edat: 52
Ciutat: Sant Feliu de Guíxols (Girona)
Professió: Mecànic autònom
VE que tens: Vectrix VX01 i Zero DS 2012 (motos), Nimoto Trendy i Govecs 1.2 go (ciclomotors)
Anys com usuari de VE: Finals 2008

Què et va impulsar a realitzar el canvi de Vehicle de Combustió Interna (VCE) a Vehicle elèctric (VE)?

La meva educació de excursionista vinculat al ciclisme (i casat amb una biològa) em va acostar a les e-bikes l’any 1999 i fou a principis de Milèni quan vaig ser oficial Yamaha (biciletes PAS) i a entendre que aquests petits enginys éren molt més que un experiment capritjós. Una vegada has començat amb els VE ja no pots parar.. el 2008 vaig fer passos per ser oficial de varies marques que avui encara tinc l’orgull de representar. He viscut la evolució d’aquests darrers anys i veient el que som capaços de fer amb poc temps, em refermo en les meves conviccions.

Punts positius del canvi:

  1. tots.. per mi és una evolució frenada a conciencia que tot i els problemes, no té aturador: estem conduint petites meravelles sobre rodes.

Punts negatius del canvi:

  1. … no poder “improvisar” i haver de planificar una ruta, és un punt negatiu?? No tenir accés a les llargues distancies sense planificació és un punt negatiu?? (de moment.. que la cosa avança molt ràpit) El preu és un punt negatiu?? Qui no vulgui veure que son els petits canvis els que provoquen grans satisfaccions, és un amargat.

On acostumes a carregar el teu VE?

A casa.. però quan cal, em faig el simpatic i pregunto a qui sigui (sempre porto una extensió de 25m) cal evitar benzineres… que perquè ho dic? Per que no aniríem a cercar pa en una farmàcia no? (tot i que segur que en tenen per esmortzar) els endolls de les benzineres solen ser de consum propi i van saturats. Una vegada vaig fer saltar els tèrmics de l’estació BP de Cassà de la Selva tres vegades fins que varem entendre que la toma del TPV (cobrament per tarjeta) anava amb el despatx i que els ordinadors engegats ja consumien els ampers asignats (encara es deuen recordar de mi, pobre gent)

Captura de pantalla 2013-12-14 a las 13.10.36T’has quedat algun cop tirat sense bateria? Com va anar l’experiència?

I tant.. qui no s’hi hagi quedat no pot dir que porta un VE. Sempre és culpa del pilot, per tant enfadar-se és tant com reconéixer un error teu

Si t’haguessis de comprar un nou vehicle, tornaries a apostar per un vehicle elèctric? Perquè? 

Els cotxes encara no estan al nivell (llevat d’honroses excepcions) però si la pregunta va per les motos, he perdut l’interès per les tèrmiques (i soc mecànic desde que tinc memoria). Ara estarem atents a noves propostes alternatives ( estem en plena revolució energética i cal donar pas a totes les propostes).

Algun consell o truc per els nous usuaris de VE

Que s’oblidin de TOT quan han aprés fins ara i que es deixin seduïr per les noves tecnologies… hi ha un concepte “lineal” del consum que han d’oblidar per complert (és el que més costa) i hauran d’entrar si o si en la conducció eficient que els farà millor pilots (i millors persones..). Son maquines intuitives que no posen gaires problemes a ser ben conduides… i es fan estimar molt aviat sempre que hi facis l’esforç d’entendre que tens a les mans i com funciona (els insatisfets solen voler portar “motos normals” que cada vegada seran més antigues vers les nostres).

Que li diries a les persones que estan plantejant-se fer el canvi per a que s’animessin a fer-ho?

A cada persona li ha d’entrar per voluntat propia, sobretot.. que NO busquin “estalvi”!! quan tens un VE (bici o moto) el que menys t’importa és el preu que has pagat.. el que et torna la moto no es paga amb diners.

Vols explicar-nos quelcom més?

Podríem omplir un petit llibre amb anècdotes, però seria desitjable excloure els mals productes (que també n’hi ha) seleccionats pel seu baix cost. Quan les grans marques ja estan entrant al sector quan aquest encara NO és rentable.. por algo será. 

Captura de pantalla 2013-12-14 a las 13.09.50

Versión en castellano